1. Sista helgen i augusti går Eksjö Stadsfest av stapel. Foto: Elin E Elmström

  10 års jubileum för Eksjö Stadsfest

  NyheterMed artister som Magnus Uggla, Stiftelsen, Vigiland, Peg Parnevik och Lill Lindfors firar Eksjö Stadsfest i sommar 10 år.

 2. Foto: Attraktiva Oskarshamn

  Berömda nationalparken Blå Jungfrun

  Nyheter86 meter över havsytan mitt i Kalmarsund sträcker sig en gråblå granitkupol upp mot skyn. Den mytomspunna ön, som är en av Sveriges mest berömda nationalparker, har blivit folktrons och sagornas Blåkulla. Det sägs nämligen att det är hit påskkärringarna färdas på sina kvastar.

 3. Eksjö flygdag kommer innehålla diverse olika flyguppvisningar med både moderna stridsflygplan och gamla veteranflyg. Foto: Per-Olof Gunnarsson

  Avancerat stridsflyg och flygande hammockar

  NyheterDen 20 augusti är det inte ljudet av kvittrande fåglar som kommer höras vid Ränneslätt flygfält utan mullret av loopande stridsflyg och av vinandet från veteranflygplanens propellrar. Det är dags för Eksjö Flygdag.

 4. Foto: Attraktiva Oskarshamn

  Sverige när det är som vackrast

  NyheterMed sina rödmålade hus, gärdesgårdar och smala grusvägar är Stensjö by ett populärt utflyktsmål. Miljön känns igen från några av Astrid Lindgrens älskade barnfilmer.

 5. Foto: Sollidens slott

  Kungligt sommarparadis

  NyheterSollidens slott på Öland är sedan generationer tillbaka Kungafamiljens sommarparadis. Frodighet och grönska blandas med vindlande gångar och spännande historier.

 6. Foto: Dennis PeterssonI augusti fylls Eksjö kommun av kammarmusik.

  Kammar-musikfestival

  Nyheter

 7. "Varje hoj är unik", menar grundare Magnus Frodig. På MX World har han samlat cirka 300 motorcyklar, var och en med sin egen historia. Foto: Elin E Elmström

  "Museum i världsklass"

  Nyheter– Vi har de flesta svenska legender på två hjul, berättar grundare Magnus Frodig. MX World är hem till 300 motocross- och speedway- cyklar varav vissa körts av de största namnen inom sporterna och varit med och tagit hem VM-guld.

 8. Barnens lådbilsland

  NyheterPå Lådbilslandet i Löttorp är det barnen som får ta plats bakom ratten. Föräldrarna kan antingen gå runt i området och titta på eller ta det lugnt i cafeterian medan barnen roar sig.

 9. Båttur till Byxelkrok

  NyheterUnder perioden 16 juni till 13 augusti avgår Ölandsfärjan MS Solsund två gånger varje dag från Oskarshamn till Byxelkrok på Öland.

Ladda fler artiklar