• På Astrid Lindgrens Värld är leken och sagan i fokus. Här finns det mycket att se och utforska. "Vi brukar säga att för att kunna uppskatta parken och låta barnen bestämma tempo behövs två dagar" berättar VD Joacim Johansson. Foto: Elin E Elmström

En park för lek och fantasi

På Astrid Lindgrens Värld suddas linjen mellan sagan och verklighet ut. Här går det att träffa Pippi, Emil, Ronja eller någon av de andra sagokaraktärerna, titta på tossiga och spännande föreställningar, eller själv hitta på äventyr i de olika miljöerna.

På Astrid Lindgrens Värld kommer berättelserna om Ronja Rövardotter, Madicken, Pippi och många andra av Astrid Lindgrens karaktärer till liv. I uppbyggda miljöer fastnar Emil i soppskålen, Pippi ger sig ut på äventyr med Tommy och Annika och Karlsson på taket flyger över Vasastaden. Mellan teaterakterna får barnen själva chansen att prata med karaktärerna.

– Vi levandegör Astrids berättelser, berättar VD Joacim Johansson.

En av de saker som uppskattas mest är att besökare inte bara få se utan även möta karaktärerna. Alla våra föreställningar är jätteuppskattade men minst lika viktigt är tiden emellan där baren får leka och prata med Madicken, Pippi, Ronja, Kling och Klang.

Parken är uppbyggd helt med tanke på barnen och deras perspektiv. Här finns dagligen 50 föreställningar och möjlighet till lek. Hos Nils Karlsson-Pyssling går det att prova på hur det är att vara riktigt riktigt liten och i "den lilla, lilla staden" istället stor som jätte. På Bråkmakargatan, i Bullerbyn och hos Kajsa Kavat finns det många vrår att utforska i husen. När det inte är föreställning går det att hälsa på hemma hos Emil, Ronja, Pippi, Rasmus, Madicken, Karlsson och Bröderna Lejonhjärta.

– Tiden är fylld med så mycket lek, barnen har så mycket att utforska. Det är de som är vår viktigaste gäst och parken är utformad för dem.