• På Nils Holgerssons Värld kan den som vågar ta sig runt en höghöjdsbana och den som hellre vill göra något lugnare kan bland annat spela minigolf. Foto: Privat

Äventyr för hela familjen

Nils Holgerssons Värld är ett äventyrsland för hela familjen. Här finns ett Sverige i miniatyr, två höghöjdsbanor, en linbana, minigolf, paddelbåtar, trampbilar och jättebollar på vattnet.

1 juli -13 augusti kommer Nils Holgerssons Värld i Södra Vi utanför Vimmerby att vara öppet dagligen. Här kommer hela familjen kunna aktivera sig. Nytt för i år är att det finns en ny höghöjdsbana för mindre barn.

– Den är en meter hög med nio hinder och passar barn som två till åtta år, berättar Peter-Anner Hendrix som driver parken tillsammans med sin familj.

Sedan tidigare finns det en högre variant som passar större barn och vuxna. Här kan man röra sig bland trädtopparna, ta sig upp i klätternät och åka en 450 meter lång linbana. Förutom det mer äventyrliga inslagen finns det ett Sverige i miniatyr att kolla på, en minigolfbana att spela på, vattenbollar att snurra runt i, paddelbåtar och trampbilar att åka omkring med.

– Det är en park för hela familjen. Alla, oavsett ålder, ska ha något att göra när de kommer hit. Därför har vi till exempel både vanliga trampbilar och minitrampbilar från två år.